Find de gode søgeord til dit site

1569
3

Hvis du vil være synlig i søgemaskinerne? – så er det vigtigt, at du vælger relevante og gode søgeord til din hjemmeside.

Gode søgeord hjælper google og dermed brugerne med at finde frem til netop din side, hvis du altså forstår at vælge de rigtige ord og bruge dem optimalt i dine tekster.

Her får du lidt basal hjælp til at komme i gang med at finde søgeord til dit site.

Hvordan hjælper gode søgeord folk med at finder min side?

Når folk søger efter noget i f.eks. google skriver de oftest mellem 1 og 4 ord, nogle gange mere. Hvis disse ord indgår i en tekst på din hjemmeside, ja så er der en chance for at du dukker op i deres søgeresultat. Ét søgeord kan altså godt være en sætning som bestå af flere ord som f.eks. ”gode seo tekster”. For nemheds skyld dækker ”søgeord” oftest også over ”søgesætning” i denne artikel.

Inden du går i gang med at skrive en tekst, artikel eller lignende til din hjemmeside, skal du derfor have styr på hvad der er dit søgeord i teksten og om det er noget som folk overhovedet søger efter.

Hvis man vil sælge sig selv som cykelsmed, så det duer ikke at være alt for kreativ og lave en tekst hvor man f.eks. kalder sig ”cykelfikser”. Ingen søger efter dette ord og derfor dukker man ikke op i søgeresultaterne.

Èt søgeord pr. side og en masse relaterede ord.

Når du planlægger en overordnede seo-strategi for dit site, bør du starte med at lave en lang liste med det/de keywords som du gerne vil findes på.

Tænk over: Hvilke(t) ord vil du bruge? Hvilke variationer (endelser) af ordet/sætningen vil du bruge? Hvilke forskellige sætninger hvor ordet indgår vil du bruge?

”cykel” er ikke det samme som ”cykler” og der er forskel på ”billige cykler”, ”billig cykel” og ”billigcykel”

Som tommelfingerregel bør du nøjes med ét overordnede søgeord (eller sætning) pr. side, men du kan også sagtens bruge nogle af variationerne af søgeordet. Sælger du cykler, vil ordet ”cykler” naturligvis indgå en masse gange på alle dine sider, uden at det

Hvor skal jeg bruge søgeordet?

Søgeordet bør indgå i din url:godt søgeord i url

Samt i hovedoverskriften (H1) og gerne i flere af dine underoverskrifter (H2 og H3).

Det hjælper med til at google bedre forstå, hvad det overordnede tema er i din tekst er. Derudover skal dit søgeord indgå i den almindelige brødtekst. Det bør dog samlet set kun fylde 1,5-2% af teksten. Hvis du skriver 300 ord, så er det ca. 5 gange, men brug også din egen mavefornemmelse for om det føles naturligt eller om det er i overkanten for læseren.

Ydermere er det godt, hvis du sørger for at teksten også indeholder en masse ”semantisk beslægtede” ord. Oversat til almindeligt dansk betyder det bare ”relaterede ord. Søgemaskiner bruger semantisk analyse til at finde ud af om din tekst er sammenhængende. Hvis du f.eks. skriver om ”sommer”, vil google se det som positivt, hvis teksten f.eks. indeholder ord som ”sol, badetøj, blå himmel osv.” omvendt vil det blive set som negativt, hvis søgeordet og relaterede ord ikke fremgår i selve brødteksten.

Læs også: Hjælp til at vælge de rigtige søgeord