Lær hvordan du installerer SSL certifikat (Unoeuro og WordPress)

5573
2

Er du i tvivl om hvordan du installerer SSL certifikat?
Så får du her lidt hjælp, hvis du har UnoEuro og bruger WordPress.

Et SSL certifikat sikre at dine (og dine kunders) oplysninger ikke så let hackes. Google vil gerne beskytte sine brugere derfor markeres sider, som ikke har et SSL certifikat, med en gul eller rød hængelås (“ikke sikre”) eller slet ingen hængelås. Udover, at det er risikabelt ikke at have SSL certifikat installeret, så er det også skidt for din søgemaskineoptimering. Hvis du vil have bedre SEO er det heldigvis er det nemt at rette. Jeg vil vise dig hvordan du installerer ssl certifikat, hvis du som mig har UnoEuro og WordPress.

UnoEuro

Log ind på dit UnoEuro kontrolpanel.  Når du er logget ind, skal du klikke på “Website” i menuen til venstre. Under punktet “Web service” vælger du “HTTPS beskyttelse”.

Gratis SLL-certifikat - Bedre SEO

 

I det nye vindue vælger du “Let’s Encrypt DV-certifikat” i dropdownmenuen og herefter trykker du “Sæt” og du er nu færdig med Unoeuro-delen.

Vælg Lets encrypt - - Bedre SEO

WordPress

Log ind i wordpress

Din side har nu fået installeret et SSL certifikat, men der er en del elementer som har stadigt den ‘gamle’ URL (http uden s) og altså anden webadresse. Den letteste måde at rette dette problem, er ved at installeret et plugin “ReallySimple SSL”.

Really Simple SSL - - Bedre SEO

Når du har installeret og aktiveret dette plugin, dukker følgende meddelelse på i toppen af dit kontrolpanel:

Almost ready to Migrate - Bedre Seo

Klikke på “Go ahead, activate SSL!” – og Bum, så har du SSL-sikret dit site og forbedret din SEO en smule.

NB! Helt optimalt bør man undgå for mange plugins idet det sølver hastigheden på dit site. Man kan godt undvære Really Simple SSL og rette hvert ellement manuelt. Typisk så er det billeder logoer og lignende elementer som skal omdøbes.

Læs også: Find de gode søgeord til dit site.