Hjælp til at vælge de rigtige søgeord

1375
1

Her får du 4 bud på gratis sider som kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg af søgeord.

Keywordtool – Starthjælp til valg af søgeord

valg af søgeord

Keywordstool kan hjælpe dig i begyndelse af din søgeordsplanlægning. Du indtaster blot dit bud på søgeord og keywordtool hjælper dig så med at finder flere forslag og variationer heraf.

Google autofuldførelse – Hurtigt overblik over det mest søgte.

Googles autofuldførelse, kan hjælpe dig en indikation, hvad folk søger efter og hjælpe med at finde frem til sætninger hvor dit søgeord indgår. Prøve at skrive dit søgeord ind i googles søgefelt og se hvad den foreslår i autofuldførelsen (inden du trykke enter)

Google autofuldførelse - valg af søgeordDe forslag som fremkommer, er blandt de mest søgte.

Husk at bruge et inkognitovindue til dette, så du får forslag som ikke er præget af dine egne tidligere søgninger.

Search Mertric – Stjæl søgeord fra konkurrenterne

I den gratis version af Search Metric, kan du indtaste dine konkurrenters hjemmesider og se hvilke søgeord de tjener penge på.

Search Metric - Valg af søgeord

AdWords – De mest søgte ord i en fart

Når du har fået lavet en lang liste med søgeord og dets variationer, kan du bruge AdWords søgeordsplanlægning (under fanen ”Værktøjer”) til yderlige at udvide din valg af søgeord. Der udover kan AdWords søgeordsplanlægning vise, hvor mange søgninger der er på de konkrete søgeord. Adwords søgeordsplanlægning kan du bruge i gratisversionen. Du får dog ikke de nøjagtige tal, men et okay estimat.

I mit forarbejde til en artikel om hvordan man skriver en god seo tekst, brugte jeg søgeordsplanlægning. Jeg indtastede en masse variationer af emnet og fandt frem til følgende:

Valg af søgeord i AdWords

Ud fra min analyse kan jeg f.eks. se at der åbenbart flere der søger på”God seo tekst” end på ”God seotekst” og derfor brugte jeg oftest denne formulering i artiklen, så den oftere vil blive fundet.

”Gode seotekster” var der ingen der søger på, så den formulering brugte jeg slet ikke.

Læs også: Find de gode søgeord til dit site